Menu
Kjetil Jansrud avbildet i forkant av OL-starten i alpint. Foto: Torstein Bøe / NTB

Jansrud sto over OL-starten

Kjetil Jansrud (36) droppet å stille i utforrennet i Beijing-OL. Veteranen følte på kjenninger i kneet under oppvarmingen.

Av NTB | 06.02.2022 06:51:32

Sport: Det fortalte den norske alpinsjefen Claus J. Ryste i et intervju med Discovery like etter at det ble klart at Jansrud ikke kom til å kjøre rennet.

– Han kjente litt på kneet på oppvarming. Han valgte å stå over for ikke å gjøre det verre. Jeg tror det er en god vurdering av Kjetil, sa han.

Ryste håper og tror Jansrud blir å se i super-G-rennet tirsdag.

– Det er planen, det er det ingen tvil om.

Det var knyttet forventninger til å se Jansrud i konkurranse igjen for første gang på over to måneder. I desember falt han stygt og skadet kneet i et super-G-renn i Beaver Creek.

Da trodde de fleste at 36-åringen var satt på sidelinjen i lang tid. Sjokket var derfor stort da han like før OL-avreisen ble tatt ut i den norske troppen.

Ryste erkjenner at man har gamblet litt med å få Jansrud med til Kina-lekene.

– Men det har gått overraskende bra til nå. Det har ikke vært noen hevelser.

Jansrud har tidligere kjørt i fire OL. Tiden vil vise om han kommer i aksjon i sitt femte. Han står med ett gull (super-G 2014), to sølv (storslalåm 2010, utfor 2018) og to bronse (utfor 2014 og super-G 2018).

Beat Feuz tok gullet i mandagens utfor. Sveitseren vant foran den franske 41-åringen Johan Clarey. Bronsen gikk til Matthias Mayer fra Østerrike. Som favoritt ble det kun en femteplass for Aleksander Aamodt Kilde.

(©NTB)

Flere nyheter: