Menu
Kjetil Jansrud kjørte ut i Kitzbühel. Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB

Jansrud rett ut i Kitzbühel: – Fryktelig skuffende

Kjetil Jansrud kjørte ut i mandagens super-G i østerrikske Kitzbühel. Det fullfører en skuffende helg med svake resultater. Også Henrik Røa kjørte ut.

Av NTB | 25.01.2021 12:53:58

Sport: Halvminuttet ut i løpet var det slutt for Vinstra-kjøreren med startnummer sju. 35-åringen klarte ikke å hente seg inn i en sving og var plutselig ferdigkjørt. Jansrud har vist god form i super-G denne sesongen med 3.-plass og to 6.-plasser, men i sesongens fjerde renn ble det utkjøring.

– Jeg går på og har en grei linje og forsvinner ut av sporet, egentlig. Veldig frustrerende, sa Jansrud til TV 2.

Ifølge kanalen hadde Jansrud en prat med en representant fra Head, Jansruds utstyrsleverandør, men fartskjøreren vil ikke skylde på annet og andre enn seg selv.

– De som leder (Kriechmayr og Mayer), kjører Head, så det ville vært svært dumt av meg ikke å levere og mene noe annet. Det går bare ut over meg selv, sa Jansrud.

I de to utforkonkurransene i Kitzbühel (fredag og søndag) fikk Jansrud det heller ikke til å stemme med 18.- og 26.-plass.

Fjorårets super-G-renn på samme sted ble vunnet av Jansrud. Med Aksel Lund Svindals tre seirer betød det at Norge sto med fire seirer på de åtte siste rennene i super-G i Kitzbühel før mandagens renn.

– I dag fikk jeg ikke til det jeg ville. Så er det fryktelig skuffende å vinne her i fjor og ha stålkontroll på løypa, bruke timevis på å forberede seg og ikke få det til, sa Jansrud.

Mandag ble det et ordentlig antiklimaks for Røa, som kjørte ut helt i toppen av traseen.

Røa hadde kun tre verdenscupstarter fra før. I sin debut i Kitzbühel-løypa «Die Streif» ble det en imponerende 16.-plass og karrierebeste i verdenscupen. Samtidig var det en solid søknad om plass på VM-laget som vil være uten blant andre skadde Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted.

Garmisch-Partenkirchen i Tyskland med utfor og super-G er siste fartsrenn før VM i Cortina d’Ampezzo i februar.

Østerrikske Vincent Kriechmayr vant og tok sin første verdenscupseier denne sesongen. Bak ham fulgte Marco Odermatt fra Sveits og Matthias Mayer fra Østerrike.

Henrik Røa med startnummer 48 var den andre med norsk pass i super-G-en mandag. Davide Cazzaniga (startnummer 45) falt og måtte fraktes vekk med helikopter, som innebar at ventetiden ble ekstra lang før Heming-gutten.

(©NTB)

Flere nyheter: