Menu
Kjetil Jansrud avslutter karrieren. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Jansrud legger opp – avslutter karrieren i Kvitfjell

Alpinisten Kjetil Jansrud legger opp etter verdenscuprennene i Kvitfjell kommende helg.

Av NTB | 28.02.2022 16:18:31

Sport: Det bekrefter alpinisten selv på sin Instagram-konto.

– Lørdagens utforrenn i Kvitfjell blir mitt siste renn som aktiv alpinist, skriver Vinstra-gutten.

– Et tog av tanker har ledet til denne beslutningen – å skulle slutte med noe du har gjort hele livet er ikke enkelt. Jeg er samtidig glad for å ha bestemt meg for å avslutte i Kvitfjell, der jeg vant for første gang i 2012, og der jeg har kjørt foran familie og venner i alle årene som har gått siden, fortsetter Jansrud.

Han vokste praktisk talt opp i området der karrieren nå skal rundes av.

– I disse farefulle tider, føles min karriereslutt og dette innlegget meningsløst. Min tanker og håp er med det ukrainske folket. Vær sterke, skriver Jansrud.

Under Instagram-innlegget har en rekke idrettsprofiler skrevet en hilsen til veteranen. Blant dem er landslagskollega Ragnhild Mowinckel.

– Takk for at du er, og alltid har vært, et forbilde for oss andre. Landslaget ville ikke vært i nærheten av der vi er i dag uten deg. Gratulerer med en hinsides majestetisk karriere og masse lykke til i neste kapittel, skriver hun.

Jansrud står med ett OL-gull i karrieren. Det kom i super-G-rennet i Sotsji i 2014. I tillegg har han to OL-sølv, i storslalåm fra 2010 og utfor fra 2018. To olympiske bronsemedaljer har det også blitt.

I VM-sammenheng har Jansrud ett gull og to sølv. Gullet kom i utfor i 2019.

Totalt har han vunnet 23 verdenscuprenn. 13 av triumfene har kommet i super-G, men han har stått øverst på pallen åtte ganger i utfor.

I etterkant var han tydelig på at Beijing-opplevelsen ville bli hans olympiske farvel. Nå er det klart at hele karrieren ender opp få dager.

Jansrud kjørte sitt aller første verdenscuprenn helt tilbake i 2003. Debuten i slalåm i Wengen endte med utkjøring i første omgang.

Han legger videre til at han nå ser fram til å tilbringe mer tid med familien, «den eneste tingen som virkelig betyr noe».

Jansrud pådro seg tidligere denne sesongen en alvorlig kneskade. På rekordtid rakk han likevel trene seg opp igjen å bli klar for det nylig avsluttede Beijing-OL. Der valgte han å droppe utforrennet, men kom til start i super-G.

(©NTB)