Menu
Kjetil Jansrud har liten tro på at alpinistenes sesongavslutning i Cortina blir gjennomført som planlagt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Jansrud blir overrasket dersom sesongen avsluttes i Italia

Kjetil Jansrud har liten tro på at Det internasjonale skiforbundet vil gjennomføre sesongfinalen i Cortina som planlagt, på grunn av virusfrykt.

Av NTB | 05.03.2020 16:31:30

Sport: Det internasjonale skiforbundet (FIS) vurderer i disse dager om alpinistenes sesongavslutning i italienske Cortina skal avvikles eller ikke. En avgjørelse skal fattes innen fredag ettermiddag.

Den resterende delen av verdenscupsesongen trues av det verdensomspennende virusutbruddet, og områder i den nordlige delen av Italia er blant de rammede. En rekke idrettsarrangementer er blitt avlyst, utsatt eller gjennomført for tomme tribuner i Italia.

– Når det i Italia avlyses såpass mange idrettsarrangementer som det gjøres nå, så blir jeg overrasket om det blir finale i Cortina. Jeg tror ikke FIS klarer å gå mot tendensen, sier Kjetil Jansrud til NTB.

Vinstra-kjøreren ønsker verken si eller mene for mye om viruset.

– Ikke kan vi noen ting om det, og ikke er vi i posisjon til å svare for oss, sier han.

– Det er en ren folkehelseavgjørelse som ikke vi får gjort noe med. Hvis de som har peiling på dette mener det ikke bør arrangeres, så ta det bort. Men hvis de velger å beholde rennene, så er vi klare til å kjøre dem. Så får vi se hva som skjer.

For alpingutta gjenstår renn i Kvitfjell og Kranjska Gora (14./15. mars) før den planlagte sesongfinalen i Italia (18./22. mars).

(©NTB)

Flere nyheter: