reklame for smiaa
Menu
Amund Grøndahl Jansen dropper VM. Foto: Heiko Junge / NTB

Jansen sier nei til sykkel-VM – sliten etter Tour de France

Sykkelproffen Amund Grøndahl Jansen blir likevel ikke del av den norske troppen til sykkel-VM i italienske Imola.

Av NTB | 22.09.2020 12:53:11

Sport: Tirsdag opplyser 26-åringen fra Nes på Romerike at han trenger tid på å hente seg inn igjen etter Tour de France.

– Jeg er sliten etter Touren, og med et hektisk rittprogram utover høsten velger jeg ikke å kjøre VM, skriver han på Twitter.

– Ettersom løypa heller ikke er av det slaget jeg liker best, ser jeg for meg at noen andre vil ha langt større glede av å sykle VM, tilføyer han.

Traseen landeveisrittet skal gå i under VM i Imola er av det tøffe slaget. Carl Fredrik Hagen er utpekt som Norges sterkeste kort.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen satser heller ikke på rittet som går kommende søndag.

– Ja, det gjør jeg. Jeg har stor respekt for at han sier ifra. Det er ikke sånn at man bare skal ha lyst til å kjøre VM. Man skal ha noe å tilføre laget også, sier han til NTB.

Sykkelsjefen peker også på at Tour de France-deltakelsen kom brått på Jansen, all den tid han ble satt inn på laget til Jumbo-Visma da sterke Stephen Kruijswijk måtte melde forfall med skade.

På lignende vis ble Vegard Stake Laengen kastet inn i UAE-laget i stedet for Sven Erik Bystrøm. Falk har imidlertid fått bekreftet at Laengen sykler VM til tross for at han fullførte Tour de France.

– Vegard har følt seg veldig bra gjennom hele Touren, sier Falk.

– Han var vel første reserve og med som sjuendemann i troppen. Han har de egenskapene som trengs i denne løypa. Han kjørte bra i Polen på søndag og vant en klatreetappe der, sier Falk om Træen.

På kvinnesiden skal Susanne Andersen, Stine Borgli, Martine Gjøs, Ingrid Lorvik, Mie Bjørndal Ottestad og Katrine Aalerud delta.

VM skulle opprinnelig vært arrangert i Sveits, men ble flyttet til Italia som følge av viruspandemien.

Sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, forstår valget Jansen har tatt.

Torstein Træen tar plassen til Amund Grøndahl Jansen i den norske VM-troppen. Den består ellers av Odd Christian Eiking, Carl Fredrik Hagen, Markus Hoelgaard, Andreas Leknessund og Laengen.

(©NTB)

Flere nyheter: