reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Sveriges landslagssjef Janne Andersson har forlenget sin kontrakt slik at den gjelder til kvalifiseringen til og eventuelt EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Janne Andersson forlenget som Sveriges landslagssjef

Janne Andersson fortsetter som Sveriges landslagssjef i fotball til sommeren 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg, sier han.

Av NTB | 28.05.2020 21:02:53

Sport: 57-åringen etterfulgte Erik Hamrén i jobben etter EM-sluttspillet i 2016. Han førte først laget til VM-sluttspill og til kvartfinale i mesterskapet i Russland. Deretter ble det gruppeseier i nasjonsligaen og EM-plass som toer i gruppa der Norge ble nummer tre.

EM-sluttspillet skulle avvikles i sommer, men det er utsatt til neste år. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024.

– Da vi begynte å diskutere forlengning, var jeg ikke i tvil. Jeg og staben min har hele tiden fått både støtte og gode rammebetingelser. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

– Resultatene og suksessen Janne og hans stab har oppnådd taler for seg selv. Han har en lederstil som passer godt for oss i Sveriges fotballforbund, sier generalsekretær Håkan Sjöstrand i SvFF.

(©NTB)

Flere nyheter: