Menu
Jan Schmid er ny landslagstrener for kombinertherrene. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Jan Schmid ny hovedtrener for kombinertherrene – får fem utøvere på laget

Jan Schmid (37) rykker opp som hovedtrener for kombinertlandslaget for menn. Laget spisses og reduseres til fem utøvere.

Av NTB | 30.04.2021 09:39:33

Sport: Schmid overtar landslagstrenerstillingen etter Peder Sandell. Sistnevnte ga seg etter VM-sesongen.

Trønderen Schmid var sist sesong ansatt i en såkalt «sport science-stilling».

– Aldri har nåløyet for å komme inn på elitelagene i kombinert vært trangere. Det var «medaljekrav» for å komme på laget nå. Felles for alle uttatte er at de kom hjem fra VM i Oberstdorf med medaljer etter tidenes VM for norsk kombinertsport, sier sportssjef Ivar Stuan i en pressemelding.

Jan Schmid får med seg Stian Kvarstad og Tom Hilde som trenere.

Schmid er tidligere landslagsutøver for Norge og deltok i fire OL. Han la opp etter VM i Seefeld i 2019. Der var han med på laget som tok gull i 4 x 5 km lagkonkurranse. Han var også med på laget som tok sølv i lagkonkurransen i OL i Pyeongchang i 2018.

– Ettersom landslaget blir spisset i større grad får teamene våre en enda viktigere rolle, og vi har trua på at dette kommer til å fungere bra. I teamene legges mye av grunnlaget både før og mens utøverne er på elitelaget, og vi har et meget godt samarbeid med disse i dag, sier Stuan.

Jan Schmid vet hva som kreves etter mange år som aktiv utøver på topp nivå.

– Vi holder oss i Norge før sommerferien, men planlegger et lengre høydeopphold i juli/august for å øve på det som møter oss i OL. Deretter skal de fleste teste seg i internasjonale og nasjonale konkurranser i Sommer Grand Prix og nasjonale sommerrenn før de siste samlingene inn mot sesongstart. Dette planlegges blant annet i tyske Oberstdorf. Sesongens store mål er OL, og det meste vi foretar oss fra vi starter nå i mai, er rettet mot å prestere på topp i Kina i februar 2022, sier Schmid.

Dette er de uttatte løperne:

Menn: Jørgen Graabak (Byåsen), Jarl Magnus Riiber (Heming), Espen Bjørnstad (Byåsen), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Espen Andersen (Lommedalens).

Kvinner: Gyda Westvold Hansen (Nansen), Marte Leinan Lund (Tolga), Mari Leinan Lund (Tolga.

Det er lagt opp til at de nest beste norske utøverne får tilbud på regionale lag i Oslo, Trondheim og Lillehammer. De kan også få internasjonale oppdrag i kontinentalcupen og verdenscupen.

Thomas Kjelbotn fortsetter som trener for kvinnelaget. Der blir det tre utøvere som sist sesong. De nest beste kvinnene får også muligheten til internasjonale oppdrag.

(©NTB)