Menu
Jan Bøhler og Trygve Slagsvold Vedum på lanseringen av boka «Nær folk» på Kafè Steinbra i Groruddalen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Jan Bøhler tar kraftig oppgjør med partikulturen i Ap

Jan Bøhler skriver i sin nye bok «Nær folk» at han fikk oppleve en ekstremversjon av Arbeiderpartiet da han gikk til Senterpartiet i fjor.

Av NTB | 23.08.2021 11:36:59

Politikk: «Historien om Arbeiderpartiet er en historie full av personkonflikter», skriver Bøhler i den nye boka.

«Den stadige uroen har gang på gang tatt oppmerksomhet bort fra selve politikken. Jeg fikk selv oppleve ekstremversjonen av dette i løpet av formiddagstimene 1. oktober i fjor, da nyheten om at jeg hadde meldt meg inn i Senterpartiet ble kjent», fortsetter han.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er medforfatter til utgivelsen, som kommer bare tre uker før valget.

Bøhler viser i boka til at flere Ap-kollegaer i sosiale medier kalte ham en «jævla sviker» da overgangen til Sp ble kjent.

«Jeg hadde nok regna med reaksjoner i slike retninger, bare ikke med en så krass ordlyd. Og noen takk for 36 års døgnet rundt-innsats for partiet, eller for valgresultatene jeg hadde bidratt til på østkanten og i Groruddalen, mottok jeg i hvert fall ikke», skriver han.

I Ap blir «Partiet, med stor P, fort en hellig ku», advarer Bøhler. Partiet preges ifølge ham av en fraksjonerings- og posisjoneringskultur, med dårlig kontakt med grasrota.

(©NTB)

Flere nyheter: