Menu
James Harden med ballen i det som ble hans siste kamp for Houston Rockets, 100-117-tapet mot Los Angeles Lakers tirsdag. Foto: Troy Taormina, Pool via AP / NTB

James Harden til Nets midt i NBAs koronakaos

NBA-superstjernen James Harden er klar for Brooklyn Nets etter en massiv byttehandel som involverer fire klubber, melder amerikanske medier.

Av NTB | 14.01.2021 00:53:22

Sport: Det skjer mens grunnspillet i verdens beste basketballserie rammes hardt av utsettelser som følge av smitteutbrudd i mange av lagene. Tre av onsdagens oppsatte kamper ble utsatt.

Harden, som ble kåret til årets spiller (MVP) i 2018, har den siste tiden ikke lagt skjul på at han ønsket seg vekk fra Houston Rockets. Nå får han ønsket sitt oppfylt, ifølge blant andre ESPN, The Athletic og AP.

31-åringen er den viktigste spilleren i en omfattende byttehandel som også omfatter Indiana Pacers og Cleveland Cavaliers.

Han gjenforenes i New York med sin gamle lagkamerat Kevin Durant. Sammen med Kyrie Irving gir det Nets en svært scoringssterk trio.

– Vi er bare ikke gode nok. Jeg elsker denne byen, og jeg har gjort alt jeg kan. Situasjonen er bare sinnssyk, og jeg tror ikke den kan fikses, sa han etter hjemmetapet mot Los Angeles Lakers tirsdag.

De andre Rockets spillerne likte ikke overraskende hans uttalelser heller dårlig.

Harden kom til Rockets fra Oklahoma City Thunder i 2012. Han har vært på allstarlaget i NBA de åtte siste sesongene. Han har også vunnet OL- og VM-gull med USA.

Onsdag kunne ikke kampene Boston Celtics – Orlando Magic, Phoenix Suns – Atlanta Hawks eller Washington Wizards – Utah Jazz gjennomføres.

Avtalen ble inngått mindre enn et døgn etter at Harden snakket rett fra levra om situasjonen i Rockets.

NBA rapporterte onsdag 16 smittetilfeller på de 497 koronatestene som er utført på spillere siden 6. januar. En rekke kamper er utsatt den siste uka fordi klubber ikke har tilstrekkelig antall spillere som ikke er isolert eller i karantene.

(©NTB)

Flere nyheter: