Menu
Elaine Thompson-Herah løp i Kingston lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Jamaicansk sprintdronning tok overraskende seier etter skade-avbud

Sprintstjernen Elaine Thompson-Herah meldte avbud til helgens Diamond League-stevne på grunn av en skade. Lørdag var hun likevel på startstrek i hjemlandet.

Av NTB | 22.05.2022 10:46:03

Sport: Torsdag ble det kjent at Thompson-Herah hadde trukket seg fra lørdagens Diamond League-stevne i Birmingham. Beslutningen ble offentliggjort i en uttalelse der det het at sprintstjernen av forsiktighetshensyn ikke ønsket å reise til Storbritannia.

Etter å ha konkurrert i Kingston lørdag, opplyste Thompson-Herah at hun har vært plaget av en øm skulder, og at hun hadde fått råd om at tilstanden kunne forverres av en lang flyreise.

– Vi møter alle utfordringer, og jeg er ikke hundre prosent i form. Jeg tror det var den beste avgjørelsen å ikke reise, sa friidrettsstjernen.

– Vi bestemte oss for å teste kroppen her, og det føltes bedre enn det gjorde for noen dager siden, fortsatte hun.

Under lørdagens stevne i Kingston løp Thompson-Herah inn til seier på 100 meter med tiden 10,94. Hun fant også tid til å løpe 200-meteren. Der ble tiden 22,55.

Det var imidlertid en annen jamaicansk utøver som stjal overskriftene. På mennenes 100 meter ble 21-åringen Oblique Seville den sjette raskeste jamaicaneren på distansen noen gang med tiden 9,86.

(©NTB)

Flere nyheter: