reklame
Menu
Fabio Jakobsen veltet stygt på første etappe i Polen rundt etter å ha blitt presset ut av løypa av Dylan Groenewegen. Foto: Tomasz Markowski / AP / NTB scanpix

Jakobsens lag har politianmeldt Groenewegen etter skrekkvelten i Polen

Deceuninck-QuickStep-laget har anmeldt Dylan Groenewegen til polsk politi og til UCI for hans rolle i Fabio Jakobsens stygge velt i Polen rundt onsdag.

Av NTB | 06.08.2020 15:47:51

Sport: Dermed kan Jumbo Visma-rytteren Groenewegen vente seg etterspill etter velten. Han presset Jakobsen ut mot gjerdet i spurten i forkant av at han veltet ut av løypa og skadet seg stygt.

Deceuninck-QuickSteps lagsjef Patrick Lefevere var raskt ute på Twitter etter løpet og antydet at Groenewegen bør settes i fengsel for sin opptreden. Torsdag gjentar han kritikken mot den nederlandske rytteren.

– Jeg kan bekrefte det jeg skrev på Twitter. Det var skittent kjørt av Groenewegen.

– Vi har allerede sendt en klage til UCI (Det internasjonale sykkelforbundet), og vi har anmeldt ham til polsk politi. Vi vil ikke la denne saken ligge, sier Lefevere ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

– Jeg er sett spurten om igjen mange ganger, og jeg kan ikke begripe hvorfor Groenewegen gjorde det, sier Lefevere.

Han legger til at han har snakket med Jumbo Vismas lagsjef.

– Jeg sa til ham at det var modig av ham å ringe meg opp, og at jeg ikke kan forstå hvorfor Groenewegen gjorde det han gjorde.

Groenewegen har selv forklart at han er svært preget av den stygge velten.

– Jeg kan ikke finne ord som beskriver hvor lei meg jeg er for det som skjedde med Fabio og de andre som var involvert i velten. Nå er Fabios helse det viktigste. Jeg tenker på ham hele tiden, skriver Groenewegen på Twitter.

Jakobsen ble plassert i kunstig koma etter ulykken, og han er natt til torsdag blitt operert i ansiktet. Han er torsdag ettermiddag utenfor livsfare.

(©NTB)

Flere nyheter: