reklame
Menu
Fabio Jakobsen veltet stygt da han kjempet om seier på onsdagens åpningsetappe i verdenstourrittet Tour de Pologne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Jakobsen stygt skadd i fryktelig velt, tilkjent etappeseier

Fabio Jakobsen ble fløyet til sykehus med alvorlige skader etter en stygg velt rett før mål i sykkelrittet Tour de Pologne. Han ble tilkjent seier på etappen.

Av NTB | 05.08.2020 21:32:56

Sport: Ifølge TV 2 melder flere polske medier at Jakobsen har fått en alvorlig hodeskade og at han har mistet mye blod. Skadene skal være livstruende. Opplysningene er ikke bekreftet av Jakobsens lag Deceuninck-QuickStep, som har varslet oppdateringer om tilstanden på sin Twitter-konto.

Nederlenderen spurtet om seier på første etappe verdenstourrittet i Polen, men ble presset mot gjerdet av landsmannen Dylan Groenewegen og veltet ut av løypa en meter før mål.

Jakobsen stupte over reklameskiltet og traff en funksjonær som sto på siden av målseilet. Både Jakobsen og funksjonæren pådro seg alvorlige skader og ble fløyet til sykehus.

Groenewegen veltet også, men han krysset mållinjen som førstemann og ble først utropt til etappevinner. Noen timer etterpå ble Jumbo-Visma-rytteren diskvalifisert for sin kjøring på oppløpet, og Jakobsen ble stående som etappevinner.

Jumbo-Visma beklaget i en uttalelse det inntrufne.

– Våre tanker går til Fabio Jakobsen og de andre som ble berørt av dagens fryktelige velt. Slike hendelser burde ikke skje. Vi ber oppriktig om unnskyldning og kommer til å diskutere det inntrufne internt før vi kommer med ytterligere kommentarer, står det.

QuickStep-sjefen Patrick Lefevere var rasende etter hendelsen.

– De må kaste denne fyren fra Jumbo-Visma i fengsel, tvitret han.

– Jeg vil ta det til retten. Slikt må bort fra syklingen. Det er en kriminell handling, herr Dylan Groenewegen!

Sarreau var toer over mål på etappen og ble også stående med 2.-plass. Philipsen ble nummer fire og Touzé nummer sju.

Groenewegen er kaptein for norske Tobias Foss i Jumbo-Visma-laget. Foss er eneste norske deltaker i rittet og kjørte inn til 50.-plass onsdag.

Tour de Pologne er det første etapperittet i verdenstouren etter koronaviruspausen. Det varer til søndag.

Jakobsen så ut til å være på vei forbi landsmannen da Groenewegen styrte ut mot siden og blokkerte ham. Duellen utløste flere stygge velt blant rytterne som var involvert i spurten i Katowice etter åpningsetappen fra Chorzów.

Jasper Philipsen fra UAE-laget stupte over Groenewegen, men pådro seg ifølge laget sitt bare skrubbsår. Verre gikk det med Marc Sarreau (FDJ) og Damien Touzé (Cofidis), men de var begge ved bevissthet da de ble sendt til sykehus for nærmere undersøkelser og behandling.

(©NTB)

Flere nyheter: