Menu
Fabio Jakobsen vant i Paris-Nice. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Jakobsen spurtet til seier Paris-Nice – Hagen og Hoelgaard måtte i asfalten

Det nederlandske spurtfenomenet Fabio Jakobsen var raskest på de siste meterne og vant den andre etappen av sykkelrittet Paris-Nice mandag. To nordmenn veltet.

Av NTB | 07.03.2022 17:20:23

Sport: I et felt med en rekke skarpskodde spurtere beviste Jakobsen igjen at han kanskje er sykkelverdenens raskeste mann akkurat nå. Nederlenderen har radet opp seire i sesonginnledningen.

Mandag henviste han den belgiske stjernen Wout Van Aert til annenplassen på den 159,2 kilometer lange etappen fra Auffargis til Orléans.

Franskmannen Christophe Laporte, som vant åpningsetappen søndag, ble henvist til tredjeplass.

Både skadeplagede Hagen og Hoelgaard kom seg tilbake på sykkelen og fullførte etappen.

– Jeg var i vifte tre da folk trynet foran meg, og jeg hadde null sjans til å stoppe og dunket albuen på høyre arm hardt i bakken, og slo høyre del av rygg i noen sykler. Det slo vel luften litt ut av meg, og jeg hadde sinnsykt vondt en stund. Det ble vel fem minutter på bakken, men jeg ville fortsette, og fikk kommet meg opp igjen til siste gruppe. Markus var også i krasjen, sa Hagen til TV 2 etter målgang.

Han endte til slutt på 133.-plass. Andreas Leknessund tråkket i mål som nummer 76, mens Hoelgaard ble nummer 125.

Rytterne ble raskt delt i tre store grupper.

Det stjernetunge Jumbo-Visma-laget bidro til å holde farten oppe i teten. Både nevnte Wout Van Aert og Primoz Roglic brukte mye krefter. Inn mot målgangen i Orléans samlet likevel de to første gruppene seg, til tross for at det på et tidspunkt skilte dem to minutter.

Fabio Jakobsens lagkamerater i Quick-Step sørget for å holde feltet samlet i avslutningen. Dermed ble det en spurt, som Wout Van Aert lenge så ut til å ha avgjort. På de siste meterne kom imidlertid Jakobsen i en forrykende fart og knep seieren.

Ingen av rittets tre norske deltakere var involvert i kampen om de fremste plassene. I stedet ble det en trøblete dag for Carl Fredrik Hagen og Markus Hoelgaard, som begge måtte i asfalten i en velt.

I forkant av mandagens etappe var faren var sidevind det store samtaleemnet. Og værforholdene endte også med å bli en vesentlig faktor. Da sidevinden for alvor traff syklistene med 86 kilometer til mål, eksploderte feltet.

(©NTB)