Menu
Fabio Jakobsen vant i Paris-Nice. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Jakobsen spurtet til seier Paris-Nice – Hagen måtte i asfalten

Det nederlandske spurtfenomenet Fabio Jakobsen var raskest på de siste meterne og vant den andre etappen av sykkelrittet Paris-Nice mandag.

Av NTB | 07.03.2022 16:20:28

Sport: I et felt med en rekke skarpskodde spurtere beviste Jakobsen igjen at han kanskje er sykkelverdenens raskeste mann akkurat nå. Nederlenderen har radet opp seire i sesonginnledningen.

Mandag henviste han den belgiske stjernen Wout Van Aert til annenplassen på den 159,2 kilometer lange etappen fra Auffargis til Orléans.

Franskmannen Christophe Laporte, som vant åpningsetappen søndag, ble henvist til tredjeplass.

Ingen av rittets tre norske deltakere var involvert i kampen om de fremste plassene. I stedet ble det en trøblete dag for Carl Fredrik Hagen, som måtte i asfalten i en velt. 30-åringen kom seg imidlertid tilbake på sykkelen og fullførte etappen til en 133.-plass.

Andreas Leknessund tråkket i mål til 76.-plass, mens Markus Hoelgaard ble nummer 125.

I forkant av mandagens etappe var faren var sidevind det store samtaleemnet. Og værforholdene endte også med å bli en vesentlig faktor. Da sidevinden for alvor traff syklistene med 86 kilometer til mål, eksploderte feltet.

Rytterne ble raskt delt i tre store grupper.

Det stjernetunge Jumbo-Visma-laget bidro til å holde farten oppe i teten. Både nevnte Wout Van Aert og Primoz Roglic brukte mye krefter. Inn mot målgangen i Orléans samlet likevel de to første gruppene seg, til tross for at det på et tidspunkt skilte dem to minutter.

Fabio Jakobsens lagkamerater i Quick-Step sørget for å holde feltet samlet i avslutningen. Dermed ble det en spurt, som Wout Van Aert lenge så ut til å ha avgjort. På de siste meterne kom imidlertid Jakobsen i en forrykende fart og knep seieren.

(©NTB)

Flere nyheter: