Menu
Jakob Ingebrigtsen tok seieren på 3000 meter i Diamond League-stevnet i Lausanne torsdag. Foto: Laurent Gillieron / Keystone / AP / NTB

Jakob Ingebrigtsen vant 3000-meteren i Lausanne: – Fikk belønning for strevet

Jakob Ingebrigtsen (20) løp inn til seier og 7.33,06 på 3000 meter i torsdagens Diamond League-stevne i Lausanne.

Av NTB | 26.08.2021 21:23:02

Sport: Ingebrigtsen gjorde alt riktig og tok spurten kontrollert.

Europarekorden satt av belgieren Mohammed Mourhit med 7.26,62 i august 2000 var målet før start, men det gikk ikke denne gangen.

Jakob Ingebrigtsen har deltatt i fem Diamond League-stevner denne sesongen, og han har vunnet i fire av dem på fire forskjellige distanser.

20-åringen fra Sandnes er et unikum. Han fikk det heller ikke lett i Lausanne.

– Jeg visste at Stewart Mcsweyn ville kjøre hardt fra start, og jeg var overrasket ovet at ingen fulgte ham. Dermed måtte jeg gjøre jobben selv hvis jeg ville vinne, sa Ingebrigtsen til NRK.

Hans personlige rekord på 3000 meter lyder på 7.27,05. Den ble satt i Roma i fjor, men i Lausanne gikk det ikke fort nok til at den var truet. Sisterunden gikk på 57 sekunder.

Der satte han norsk rekord og årsbeste i verden med 3.47,24. Med det gjorde han det raskeste løpet noensinne på distansen på amerikansk jord

Selv om Ingebrigtsen har hatt noen krevende dager etter OL-gullet, er det likevel ingen tvil om at han har klart å holde på formen på forbilledlig vis.

– Jeg kjente både OL og Eugene i beina, og jeg var ganske sliten etter at jeg tok igjen Mcsweyn. Jeg følte at jeg fikk belønning for strevet med seieren, sa Ingebrigtsen.

– I dag måtte han grave dypt. Den opphentingen kostet nok mye i vinden, mente Gjert i intervjuet med NRK.

Broren Filip Ingebrigtsen brøt løpet.

OL-vinneren på 1500 meter fra Tokyo i sommer har vært gjennom noen travle dager med reising og skifte av døgnrytme etter at han løp «Bowermans Mile» i Eugene på den amerikanske vestkysten sent lørdag kveld norsk tid.

Pappa Gjert Ingebrigtsen lot seg igjen imponere av det sønnen klarte å få til tross hardt program.

(©NTB)

Flere nyheter: