Menu
Jakob Ingebrigtsen under semifinalen på 1500 meter under VM i friidrett 2022 på Hayward Field i Eugene, Oregon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Jakob Ingebrigtsen til VM-finalen på 1500 meter

Jakob Ingebrigtsen (21) hadde ingen problemer med å ta seg til finalen på 1500 meter i Eugene, Oregon natt til mandag norsk tid.

Av NTB | 18.07.2022 04:10:43

Akkurat som da han ble nummer tre med 3.35,12 i kvalifiseringsheatet, var han i front av feltet før det var løpt 400 meter.

Ingebrigtsen fortsatte å dra i front i det første semifinaleheatet og ledet også da klokkene ringte for siste runde.

Ingebrigtsen kontrollerte inn til 3.-plass på 3.37,02. De fem beste i heatet tok seg direkte til finalen.

– Det var greit. Jeg hadde egentlig tenkt å legge meg bak, men så ser jeg at de fleste går opp og fram. Det er litt sånn det er. I semien tenker folk at de må være litt mer på. Alle vil være litt lenger framme. Jeg kom opp og fram, så bremset jeg litt. Det var ikke for «gale», sa Ingebrigtsen til NRK.

Det var litt tilløp til drama da det kunne se ut som om Ingebrigtsen havnet så vidt innom listen ved et tilfelle. Men dommerne hadde ingen insigelse, og da gikk det fint for ham. Ingebrigtsen er med til finalen.

Ingebrigtsen lot seg intervjue bare av NRK og TV 2 av de norske journalistene, men fikk sagt én setning til de skrivende også om episoden.

– Jeg fikk ikke med meg så mye, men det er fint at folk slipper meg fri på innsiden, gliste 21-åringen.

Briten Josh Kerr vant heatet på 3.36,92.

Flere nyheter: