Menu
Jakob Ingebrigtsen innledet sesongen i Gateshead. Foto: Christine Olsson/TT / NTB

Jakob Ingebrigtsen stormet inn til seier i Diamond League-åpningen

Friidrettsstjernen Jakob Ingebrigtsen åpnet utendørssesongen med å knuse konkurrentene på 1500-meteren i Diamond League-stevnet i Gateshead søndag.

Av Egil M Solberg | 23.05.2021 22:08:59

Sport: Sandnes-løperen ble klokket inn til tiden 3.36,27 under relativt kjølige forhold og vind, i det som var sesongens første stevne i Diamond League-serien.

20-åringen lå langt framme i feltet hele veien og kontrollerte til slutt inn seieren. Den norske friidrettsstjernen overtok teten da haren ga seg med en runde igjen.

– Harene gjorde en veldig god jobb ved å gå ut i bra fart. Samtidig er det så vanskelige forhold at farten går veldig opp og ned på langsidene. Da er det vanskelig å få en god følelse på hvordan farten er, sa han til NRK.

– Samtidig blir det ganske kjapt et taktisk løp som handler om å vinne, tilføyde han.

– Jeg er godt kjent med disse forholdene, men samtidig vet jeg at det er nærmest umulig å løpe fort under slike forhold, sa Ingebrigtsen.

Australske Oliver Hoare ble andremann med tiden 3.36,58, mens landsmannen Stewart McSweyn fulgte deretter med 3.37,32.

Jakob Ingebrigtsen har 3.28,68 som bestenotering på 1500 meter.

30-åringen var optimistisk i forkant, men måtte sette personlig rekord for å være kvalifisert for de utsatte sommerlekene i Tokyo. Kravet lyder på 13.13.50. Det ble ikke mulig i Gateshead.

Storebror Ingebrigtsen ble klokket inn til 13.27,07. Det ga niendeplass.

– Jeg fikk forsåvidt svar på at grunnformen er OK. Jeg føler meg helt jævlig i dag. Det var tungt fra første meter, oppsummerte Henrik overfor NRK.

Han savnet overskudd i muskulaturen, men konstaterte at tiden ble grei på en dårlig dag.

Seieren gikk til spanske Mohamed Katir, som leverte et formidabelt løp i de vanskelige forholdene. Med tiden 13.08,52 er han klar for OL.

På kvinnenes 100 meter sto britiske Dina Asher-Smith for en overraskelse på hjemmebane da hun slo den amerikanske stjernen Sha’Carri Richardson klart. Tidene ble 11,35 og 11,44.

Richardson løp nylog på 10,72 og var på forhånd klar favoritt.

Den svenske stavhopperen Mondo Duplantis røk på sin side på et sjeldent tap. Sam Kendrick vant konkurransen på 5,74. Duplantis stoppet på 5,55.

Nye Diamond League-møter venter i tiden som kommer. Stevnet i Firenze 10. juni kan bli neste gang Ingebrigtsen-brødrene viser seg fram. Det skal også være lagt opp til start i DL-stevnet i Monaco 9. juli.

Sesongens store mål er OL i Tokyo på sensommeren.

20-åringen var glad for å være i gang med storløps-sesongen. Samtidig forsto han raskt at det neppe ble spesielt gode tider.

Storebror Henrik Ingebrigtsen løp 5000 meter i Gateshead. I det sure været skulle han forsøke seg på OL-kravet på distansen. Det ble tøft.

Ingebrigtsen-brødrene er Norges to eneste representanter i Gateshead.

(©NTB)