reklame for Sheiken Bowling
Menu
Jakob Ingebrigtsen har nå den norske rekorden på 5000 meter både på bane og gate. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen slo Moens bestenotering i gateløp

Jakob Ingebrigtsen satte norsk rekord med 13.29 på 5000 meter gateløp på Forus onsdag kveld.

Av NTB | 20.05.2020 20:32:39

Sport: Løpet var løperbrødrene Jakob og Henrik Ingebrigtsens første konkurranse siden koronautbruddet satte all idrett på pause. I forkant av løpet var det mye snakk om at Sondre Nordstad Moens norske rekord på 13.37 kunne stå i fare.

Det gjorde den også.

Ingebrigtsen-brødrene lå i tetfeltet hele veien, og om lag fire kilometer ut i løpet distanserte duoen de nærmeste utfordrerne. På tampen fikk Jakob Ingebrigtsen også luke til storebror Henrik, og han vant løpet på 13 minutter og 29 sekunder.

– Det var først og fremst veldig gøy. Man må vekke kroppen litt og komme seg i gang. Dette var absolutt godkjent, sa yngstemann Ingebrigtsen til NRK.

Henrik Ingebrigtsen kom også i mål raskere enn Moens bestetid, men den nøyaktige tiden var ikke umiddelbart klar. Han uttalte at han var godt fornøyd med tiden.

Enn så lenge er det ikke klart når friidrettsbrødrene Ingebrigtsen kan få sin ordentlige sesongdebut. Jakob sier at han gjerne skulle vært i gang allerede.

– Jeg vil gjerne begynne så fort som mulig. Jeg har gjort mange kjedelige ting allerede, sa 19-åringen.

Både Jakob, Henrik og Filip er meldt til start på årets utradisjonelle Bislett Games-stevne 11. juni. Der skal det konkurreres i uvanlige øvelser under de gjeldende smittevernsreglene.

Jakob Ingebrigtsen har fra før den norske rekorden på 5000 meter på bane. Den er 13.02,03 og ble satt i fjor sommer. Sindre Buraas hadde inntil onsdag årsbeste tid på 5000 meter gateløp i Norge. Han løp på 14.02 på Sand utenfor Jessheim sist helg.

(©NTB)

Flere nyheter: