reklame for Sheiken Bowling
Menu
Jakob Ingebrigtsen inn til seier på 1500 meter på andre dag av NM i friidrett på Fana stadion. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Jakob Ingebrigtsen sikret overlegen NM-tittel: – Kan ikke ha tatt i i Roma

Uten noen av storebrødrene til start i friidretts-NM i Bergen hadde Jakob Ingebrigtsen ingen problemer med å løpe inn til gull på 1500 meter lørdag.

Av NTB | 19.09.2020 19:38:07

Sport: Fredag ble det klart at Filip Ingebrigtsen ville droppe NM som også går uten eldstebror Henrik. Dermed seilte yngstebror Jakob opp som storfavoritt. Han kunngjorde fredag at han ville stille til start.

Favorittstempelet innfridde den nyblivne 20-åringen (bursdag lørdag). Han dro rett til tet etter start og løp alene inn til gull på den sterke tiden 3.33,94.

– Målet mitt var å løpe raskere enn i fjor. Jeg er veldig fornøyd. Det er ikke så lett å løpe uten publikum, men under løpet får man litt tunnelsyn, sa han til NRK etter triumfen.

– Han kan ikke ha tatt i i Roma. Du kan ikke ta i på en 3000 meter og gjøre dette to dager senere. Neste gang må han ta i når han er i Diamond League. Det hadde vært greit om han var litt preget.

Spørsmålet etter løpet var om det kunne holde til kongepokal. Det hadde derimot ikke far og trener Gjert Ingebrigtsen tro på.

– Det er noe vi har ansett som en umulighet på mellom- og langdistanse. Det er så mange som løper at da blir snittet helt rabiat, så du må løpe utrolig fort for å få nok poeng til en kongepokal, sa han etter løpet.

– Normalt sett ville ikke dette vært fort nok, men vi får se hvilke vurderinger man gjør.

Han skal etter planen også løpe 800 meter klokken 19.30 lørdag. Finalen på den distansen går søndag.

Til finalen på 1500 meter var Ingebrigtsen direktekvalifisert, noe som var en forutsetning for at han kunne rekke å løpe distansen.

Henrik Ingebrigtsen måtte trekke seg fra et Diamond League-stevne i Brussel tidligere i måneden og var ikke påmeldt til NM.

Torsdag slettet Jakob storebror Henriks norske rekord på 3000 meter med nesten ti sekunder da han noterte 7.27,05 under Diamond League-stevnet i Roma.

Jakob Ingebrigtsen vant NM i fjort på 3.36,33.

(©NTB)

Flere nyheter: