Menu
Jakob Ingebrigtsen under friidretts-VM i Eugene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jakob Ingebrigtsen parkerte konkurrentene på 5000 meter og tok sitt første VM-gull

Jakob Ingebrigtsen løp inn til sitt første VM-gull da han var klart best på 5000-meteren under friidretts-VM i Eugene mandag.

Av NTB | 25.07.2022 03:20:47

Sport: Ingebrigtsen åpnet rolig og la seg tidlig et stykke bak i feltet. Det var tydelig at nordmannen ikke ville bidra i front. Han tok seg tid til å hente både svamp og vann for å kjøle seg ned i det glohete været.

Halvveis i løpet begynte han å ta seg oppover i feltet, og med fire runder igjen så nordmannen komfortabel og rolig ut. Med to runder igjen gikk Ingebrigtsen opp i tet og tok kontrollen foran avslutningen.

På den siste runden var det jevnt mellom INgebrigtsen og Jacob Krop, men nordmannen rykket fra og vant.

Joshua Cheptegei stilte til start som OL-mester på distansen, i tillegg til at han vant 10.000-meteren tidligere i årets VM. Han var naturligvis en av de største favorittene foran løpet, og han tok teten i løpet og styrte farten lenge.

Han greide ikke å tukte Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen tok onsdag VM-sølv på 1500 meter, men var langt ifra fornøyd etter hans første medalje i utendørs-VM i friidrett.

– Sølv og sølv. Det verste er at jeg ikke føler at jeg får ut det jeg er god for. Det er alltid en vond følelse å sitte igjen med, sa 21-åringen til NTB og resten av den skrivende pressen i mixedsonen.

Mandag ble det en real opptur for Sandnes-løperen. Etter å ha lekt seg videre til semifinalen der han hausset opp publikum på oppløpssiden, kunne han til slutt juble for gullet i finalen.

(©NTB)