Menu
Jakob Ingebrigtsen må stå over Bislett Games. Foto: Alfredo Falcone/LaPresse via AP / NTB

Jakob Ingebrigtsen løper ikke under Bislett Games

Jakob Ingebrigtsen har pådratt seg en halsbetennelse og stiller ikke til start under Bislett Games torsdag.

Av NTB | 30.06.2021 09:53:49

Sport: Det bekrefter Norges Friidrettsforbund i en pressemelding onsdag.

– Jakob våknet med vondt i halsen, og det er konstatert at han har fått en halsbetennelse, sier trener Gjert Ingebrigtsen i en uttalelse.

Den yngste av løperbrødrene Ingebrigtsen skulle til start på den tradisjonsrike drømmemila torsdag. Løpet bærer nå tidligere Bislett-general Svein Arne Hansens navn. Ingebrigtsen-brødrene har den siste tiden oppholdt seg på treningsleir i sveitsiske St. Moritz.

Jakob Ingebrigtsen har vært i forrykende form den siste tiden. 20-åringen satte nylig ny europarekord på 5000 meter under et Diamond League-stevne i italienske Firenze.

Tiden ble råsterke 12.48,45. Under Diamond League-åpningen i engelske Gateshead i slutten av mai knuste han konkurrentene på 1500 meter med tiden 3.36,27.

Superløpet ble gjort under relativt kjølige forhold.¨

Under torsdagens Bislett-stevne var yngstebror Ingebrigtsen naturlig nok et av de fremste norske trekkplasterne. På drømmemila skulle han etter planen ha brynt seg mot blant andre den sterke australieren Stewart McSweyn.

Øvelsen er kveldens nest siste. Kun 400 meter hekk for menn, med Karsten Warholm i feltet, går senere.

Filip Ingebrigtsen skal på sin side løpe 3000-meteren på Bislett, mens eldstebror Henrik nylig ble operert for en lårskade og mister resten av sesongen.

Rogalendingen seiler opp som et brennhett norsk medaljehåp under sommerens OL i Tokyo.

(©NTB)