Menu
Jakob Ingebrigtsen har en kjempesesong bak seg. Foto: Javad Parsa / NTB

Jakob Ingebrigtsen kom til kort i kåring – Duplantis ble årets utøver

Jakob Ingebrigtsen måtte se seg slått av den svenske stavstjernen Armand Duplantis i kampen om å bli årets mannlige friidrettsutøver i verden.

Av NTB | 05.12.2022 22:07:33

Sport: Duplantis slo sin egen verdensrekord tre ganger denne sesongen, der han endte med både VM- og EM-gull. Først hoppet han 6,19, før verdensrekorden senere ble forbedret til både 6,20 og 6,21.

– Dette året er det desidert beste jeg har hatt. Målet før sesongen var å prøve å slå verdensrekorden et par ganger til, men også å vinne VM utendørs og innendørs, titlene jeg manglet. Å vinne begge og ta verdensrekorden – jeg kan ikke klage, sier Duplantis.

I fjor vant Karsten Warholm prisen for årets mannlige utøver etter OL-gullet i Tokyo. Der knuste han verdensrekorden på 400 meter hekk.

– Alle målene mine ble realisert i år. Vi var i stand til å oppnå alt vi satte oss fore å gjøre. Det kunne ikke vært bedre, sier McLaughlin-Levrone.

Den serbiske spydkasteren Adriana Vilagos ble kåret til årets kvinnelige «kommende stjerne» under mandagens prisseremoni. I den samme kategorien for menn gikk den amerikanske sprinteren Erriyon Knighton av med seieren.

18-årige Knighton, som tok bronse på 200 meter under VM i Eugene, er den første utøveren i historien som vinner prisen to ganger. Han vant prisen også i fjor.

Hinderløperen Soufiane El Bakkali fra Marokko, kenyanske Eliud Kipchoge (maraton) og den amerikanske sprinteren Noah Lyles var foruten Jakob Ingebrigtsen og Duplantis med i finaleheatet om å bli årets mannlige utøver.

Amerikanske Sydney McLaughlin-Levrone fikk prisen som årets kvinnelige utøver i verden. Hun satte verdensrekord på 400 meter hekk to ganger og tok i tillegg to gull under VM i Eugene i sommer.

(©NTB)

Flere nyheter: