reklame
Menu
Jakob Ingebrigtsen satte norsk rekord på 3000 meter i Diamond League-stevnet i Roma. Foto: Petr David Josek/AP/NTB

Jakob Ingebrigtsen knuste storebrorens norske rekord på 3000 meter

Jakob Ingebrigtsen (19) slettet storebror Henriks norske rekord på 3000 meter med nesten ti sekunder da han løp på 7.27,05 i Roma torsdag.

Av NTB | 17.09.2020 19:53:07

Sport: Henrik Ingebrigtsens norske rekord var på 7.36,85, og den ble slått med god margin i Diamond League-stevnet i Roma.

Ingebrigtsen løp inn til den niende beste tiden i verden gjennom alle tider med 7.27,05. Det er 42 hundredeler bak den europeiske rekorden på distansen.

Til tross for supertiden ble det bare 2.-plass på Ingebrigtsen i Roma. Ugandiske Jacob Kiplimo tok seieren med 7.26,64. Det er både ugandisk rekord og årsbeste i verden.

– Det var et veldig tungt løp, men det er veldig gøy å få konkurranse helt til målstreken. Det er gøy å løpe en så god tid, og det å komme under den magiske 7.30-grensa er veldig bra for meg, sa Ingebrigtsen i et intervju vist på NRK.

Toppløperne fikk god hjelp av harene som hadde fått beskjed om å løpe for en tid rundt 7.30. Til siste runde var det bare Kiplimo, Ingebrigtsen og australske Stewart McSweyn igjen i tetgruppa.

Inn på oppløpet gikk Ingebrigtsen for seieren, mens McSweyn falt av. Kiplimo knep seieren med en sterk spurt.

– Det er gøy å sette norsk rekord, men jeg mener jeg har potensial til å løpe fortere i framtida, sa Ingebrigtsen.

Flere nyheter: