reklame for Sheiken Bowling
Menu
Jakob Ingebrigtsen er av norske sportsjournalister kåret til Årets idrettsnavn. Foto: Javad Parsa / NTB

Jakob Ingebrigtsen fikk sportsjournalistenes statuett

Sportsjournalistene i Norge har kåret Jakob Ingebrigtsen (22) til Årets idrettsnavn for 2022. Han får sportsjournalistenes statuett for annen gang.

Av NTB | 30.12.2022 09:35:13

Sport: Ingebrigtsen vant avstemningen også i 2018, da han var 18 år gammel.

I 2022 tok han gull på 5000 meter og sølv på 1500 meter i friidretts-VM i Eugene. Han fulgte opp med gull på begge distanser i EM i Berlin. Han vant også Diamond League-finalen på 1500 meter, med årsbeste i verden, og EM i terrengløp.

Ingebrigtsen vant avstemningen knepent foran Erling Braut Haaland, som har tatt Premier League med storm etter overgangen til Manchester City. Casper Ruud på tredjeplass var et stykke bak.

– Vi har kanskje tidenes beste norske idrettsår bak oss, med gullrush i OL i Beijing og navn i store verdensidretter som tennis og golf. Dessuten er det uvant for Norge å ha en av verdens mest omtalte fotballspillere, selv om han ikke fikk spille i VM, sier Reidar Sollie, leder av Norske Sportsjournalisters Forbund.

Kåringen, som ble innstiftet i 1948, handler bare om å kåre ett navn, kvinne, mann, lag eller trener. Avstemningen er foretatt blant forbundets om lag 530 medlemmer.

(©NTB)