Menu
LSK Kvinners Thea Kyvåg (t.h) er en del av Norges J19-landslag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

J19-landslaget slapp regjerende mester i EM-trekningen

Norges J19-landslag i fotball skal bryne seg mot Sverige, England og Tyskland i EMs gruppespill i Tsjekkia i juni. De skal forsøke å vinne for første gang.

Av NTB | 18.05.2022 11:15:55

Sport: Frankrike er regjerende mester etter at de slo Tyskland i finalen i Skottland i 2019. Den gang kom Norge på tredjeplass. Norge har aldri vunnet turneringen før, men tapte finalen i 2001, 2003, 2008 og 2011.

Siden er det blitt to tredjeplasser. I 2022-utgaven skal laget til trener Hege Riise opp mot Sverige, England og Tyskland. Svenskene vant sist J19-EM i 2015.

– Dette er en sterk gruppe, og jeg anser Tyskland som det sterkeste laget. Men deretter er det jevnere. Jeg synes vi har havnet i en fin gruppe, og det er også ekstra gøy at vi får et nabooppgjør mot Sverige, sier Riise til fotball.no.

Norge sikret seg billett til sluttspillet med 1-0 over Østerrike i gruppefinalen i kvalifiseringen mandag.

De to foregående mesterskapene skulle blitt avholdt i Georgia og Hviterussland, men de ble begge avlyst grunnet koronapandemien. EM i Tsjekkia blir det første mesterskapet for J19-landslagene på tre år.

Det skal skje i fire byer øst i Tsjekkia. Det er Ostrava, Opava, Frýdek-Mistek og Karviná. Finalen avholdes i Opava.

EM avholdes fra 27. juni til 9. juli, og vil inneholde åtte lag fordelt på to grupper. De to beste i hver pulje avanserer til semifinalene.

(©NTB)

Flere nyheter: