Menu
LSK Kvinners Thea Kyvåg var med å spille Norges J19-lag til EM-sluttspillet senere i sommer. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

J19-landslaget klare for EM-sluttspillet: – Jentene er superglade

Det norske J19-landslaget i fotball løste billett til sommerens EM-sluttspill etter å ha vunnet 1-0 i gruppefinalen i kvalifiseringen mot Østerrike mandag.

Av NTB | 16.05.2022 22:15:56

Sport: Monica Isaksen ble matchvinner da hun fant nettmaskene elleve minutter etter sidebytte, for flere mål ble det ikke.

Norge slo Ukraina 5–0 og Bulgaria 6–0 tidligere i kvalifiseringen og møtte vertene Østerrike til gruppefinale mandag. Vinneren av den kampen ville ta seg til EM.

– Jentene er superglade og støynivået er veldig høyt i garderoben nå. Dette er en skikkelig opptur, sier landslagstrener Hege Riise til fotball.no.

– Jeg har trodd på at vi skulle klare det hele veien og vært ganske rolig, men jeg merket jo i dag at det ble litt nerver underveis, tilføyde hun.

I tillegg til Norge er Tsjekkia (vertsnasjon), England, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Sverige klare for mesterskapet som spilles fra 27. juni til 9. juli.

– Det er veldig viktig å være med i mesterskapene og å møte de beste. Det gjør at vi utvikler oss både individuelt og som lag. I EM får vi kjenne på det høyeste nivået og det gleder vi oss veldig til, sier landslagstrener Riise.

Gruppene trekkes 18. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: