reklame
Menu
Elfenbenskystens sittende president Alassane Ouattara stemte i byen Abidjan. Etterpå oppfordret han unge mennesker til å ikke la seg bli manipulert av opposisjonens oppfordring til boikott og demonstrasjoner. Foto: Leo Correa / AP / NTB

Ivorianerne går til valgurnene

Opptakten til presidentvalget i Elfenbenskysten har vært preget av vold og uro, og 30 mennesker har blitt drept. Lørdag går ivorianerne til valgurnene.

Av NTB | 31.10.2020 14:53:24

Politikk: Sittende president Alassane Ouattara gjør et omstridt forsøk på å bli gjenvalgt for en tredje periode i det vestafrikanske landet.

Minst 30 personer har blitt drept i voldshendelser i forbindelse med opptakten til valget. Det har vekket til live vonde minner fra da borgerkrigen i landet brøt ut i 2010, som følge av at opposisjonen ikke anerkjente Ouattaras valgseier.

– Jeg henvender meg til alle som lanserte dette slagordet for sivil ulydighet, som har ført til dødsfall. Stopp. Elfenbenskysten behøver fred, sa Ouattara etter at han hadde stemt lørdag.

– Jeg oppfordrer unge mennesker om å ikke la seg bli manipulert, sa han.

Opposisjonen mener at Ouattaras forsøk på gjenvalg er lovstridig. De boikotter derfor valget og har truet med å blokkere tilgangen til valglokalene.

Det har ikke brutt ut sammenstøt første halvdel av lørdag, men demonstranter blokkerte den nordlige hovedveien inn til byen Djebonoua.

Flere grupper av unge mennesker satte også opp barrikader i enkelte nabolag i og rundt byen Daoukro, som fremdeles ikke har mottatt valgmaterialer.

(©NTB)

Flere nyheter: