Menu
Medaljeseremoni etter langrenn 50 km for menn under VM på ski 2021 i Oberstdorf, Tyskland. Gull til Emil Iversen (midten), sølv til Aleksandr Bolsjunov t.v., Russland og bronse til Simen Hegstad Krüger. Foto: Lise Åserud / NTB

Iversen tok imot femmilsgullet – Bolsjunov nektet å ta sølvet rundt halsen

Emil Iversen smilte bak munnbindet da han tok imot sitt første individuelle VM-gull, men det ble en spesiell seremoni etter Klæbo-disken på femmila.

Av NTB | 07.03.2021 16:53:10

Sport: Russeren Aleksandr Bolsjunov møtte til slutt opp på medaljeseremonien han truet med å boikotte hvis ikke Johannes Høsflot Klæbo ble diskvalifisert.

Klæbo krysset mållinjen først etter en situasjon der Bolsjunovs stav røk på oppløpet. Iversen tok seg også forbi Bolsjunov med bare en stav, og gikk i mål som nummer to.

Etter et 50 minutter langt jurydrama ble den andreplassen til gull for Iversen. Simen Hegstad Krüger fikk bronsemedaljen, selv om han var nummer fire i mål.

De norske smilte bak munnbindene, og klappet for hverandre, men det var en alvorstung stemning. Bolsjunov så tungt ned i bakken og jublet ikke for sitt sølv. Russeren tok ikke på seg sølvmedaljen han fikk, men holdt den i hånden.

Da Iversen ble utropt som verdensmester hevet han hendene i en forsiktig jubel. De norske tok sine medaljer rundt halsen, men feiret svært lavmælt.

Klæbo gikk rett ut av stadionområdet alene etter å ha fått juryens beskjed.

(©NTB)

Flere nyheter: