Menu
Ole Morten Iversen slutter som kvinnelandslagstrener i langrenn. Foto: Lise Åserud / NTB

Iversen slutter som sjef for langrennskvinnene: – Best at jeg hopper av

Ole Morten Iversen blir ikke med videre som trener for kvinnelandslaget i langrenn etter sesongen. Det bekrefter han overfor Adresseavisen.

Av NTB | 10.03.2022 17:10:07

Sport: Trønderens kontrakt går ut etter inneværende sesong. Han forteller at det er flere årsaker til at han slutter.

– Det ene er at jeg føler jentene trenger nye impulser og en annen type trener. Det andre er at jeg har savnet det å være trener i ordets tradisjonelle betydning. Jeg har nå har vært trener for landslag i seks år (trener for Sverige og Norge), og det å være landslagstrener er mye annet enn det å bare være trener, sier Iversen til Adressa.

– I tillegg er det jo på tide å tenke litt på Unni, familie og venner, i store deler av året har jeg vært fraværende de siste årene, legger han til.

– Utøver høsten tenkte jeg mye på dette. Men før jul var jeg ferdigtenkt. Konklusjonen ble at det er best at jeg hopper av nå, sier han.

Iversen opplyser at han hadde en samtale med langrennssjef Espen Bjervig i oktober om veien videre. Da ga han uttrykk for at han tvilte på sin egen framtid.

– Jeg var usikker på om jentene og landslaget var tjent med at jeg skulle ta en ny periode.

Ledere og løpere ble nylig orientert om avgjørelsen. Iversen sier ingen ble overrasket eller sjokkerte.

I OL gikk han hardt ut mot medienes oppslag om bråk i langrennsleiren. Han ble overrasket over all den negative omtalen.

– Med tanke på virkeligheten mediene har prøvd å skape … Vi kjenner oss ikke igjen i det hele tatt. Vi har stor trivsel, samholdet er stort. Ja, det har vært noen uttalelser i mediene som har skapt overskrifter vi gjerne skulle vært foruten, sa Iversen til NTB forrige måned.

Nå tar han selvkritikk og innrømmer at alt ikke har vært som det bør være. Samtidig påpeker han at det nok er «mange av oss som kunne ha gjort en bedre jobb».

Verdenscupsesongen rundes av i svenske Falun i helgen. Iversens kontrakt med Norges Skiforbund går ut 1. mai.

63-åringen ble hentet tilbake til det norske landslagsmiljøet våren 2018. Etter fire sesonger er det slutt, og avgjørelsen tok Iversen allerede tidlig i vinter.

Han og resten av langrennsledelsen har den siste tiden fått en god del kritikk fra sine egne utøvere og profilerte langrennskjennere. Det er stilt flere spørsmål rundt måten ting blir gjort på. Iversen har også måttet svare for svakere resultater bak Therese Johaug.

(©NTB)