reklame for Utvik Autoservice
Menu
Iver Fossum sendte AaB til dansk cupfinale med to scoringer i semifinalen mot AGF. Her er han i aksjon for Norges landslag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Iver Fossum sendte AaB til cupfinale med to mål

Iver Fossum ble helten da AaB spilte seg fram til den danske cupfinalen i fotball med 3-2-seier over AGF i semifinalen. 1. juli venter Sønderyske i finalen.

Av NTB | 10.06.2020 22:49:44

Sport: Fossum ga AaB ledelsen i en første omgang gjestene fra Århus dominerte. Etter pause punkterte han semifinalen da han med hælen satte inn 3-0-målet i det 54. minutt, fire minutter etter at Lucas Andersen doblet ledelsen.

Fossum hadde et par sjanser til å fullføre sitt hattrick, men mot slutten ble det spennende da Bror Blume (77. minutt) og Nicklas Helenius (88.) reduserte hver sin gang. AaB holdt unna gjennom fire tilleggsminutter, men på overtid var det håndgemeng i målgården med tre gule kort som konsekvens.

De to jyllandslagene møttes i Aalborg for annen gang på fire dager. Søndag vant AGF 3-2 i siste grunnserierunde i superligaen, men onsdag var det AaBs tur til å juble. Det skjedde attpåtil med tilhengere på tribunen. Det var åpnet for 250 hjemmefans og 28 gjestetilhengere i onsdagens semifinale.

I det 35. minutt tok AaB ledelsen takket være nordmannen. Tom van Weert slo en stikker til Fossum, som gjorde en dragning og scoret kaldt.

Rett før pause kom gjestenes Mustapha Bundu alene gjennom, men AaB-keeper Andreas Hansen reddet glimrende.

Sønderjyske slo Horsens 2-1 i sin semifinale tidligere onsdag, etter scoringer av Julius Eskesen og Anders K. Jacobsen.

AaB har ikke hatt en lett vei til cupfinale. I kvartfinalen rett før viruspausen ble Ståle Solbakkens FC København slått 2-0.

Kampen fikk ikke den beste start for Fossum. Etter et snaut kvarter lå han nede etter å ha skallet med gjestenes Alexander Munksgaard, men begge kunne fortsette etter å ha fått behandling.

En forrykende åpning av 2. omgang fikset finalebilletten for AaB, som ble nummer seks i superligaens grunnserie og blir favoritt i finalen mot Sønderjyske, som ble nummer 11 og skal ut i nedrykkssluttspill.

(©NTB)

Flere nyheter: