Menu
Amalie Iuel etter semifinalen i 400 m hekk under EM i friidrett i München 2022 på Olympiastadion i Tyskland. Foto: Javad Parsa / NTB

Iuel til EM-finale etter personlig rekord – Kloster røk ut

Amalie Iuel leverte personlig rekord og tok seg til sin andre EM-finale på 400 meter hekk. Line Kloster og Elisabeth Slettum røk ut i semifinalen.

Av NTB | 18.08.2022 12:30:46

Sport: Iuels tid var 54,68, og med det forbedret hun rekorden sin med to hundredeler. Hun gikk ikke direkte videre og måtte vente til alle tre heat var ferdig.

– Det betyr veldig mye. Jeg har vært stabil gjennom sesongen, og det er gøy å se at det går litt framover, sa Iuel til NRK.

Line Kloster endte på 3.-plass og måtte håpe at tiden (55,63) holdt til en finaleplass. Det gjorde det ikke.

– Jeg åpnet altfor fort med litt mer vind enn jeg har hatt de siste løpene, og jeg får skikkelig svi for det. Jeg hadde ingenting å gi på slutten. Jeg prøvde, men det gikk ikke.

Kloster var full av lovord om Iuel og hennes rekord.

– Hun løp veldig bra. Hun viser igjen at hun løper «pers» og er i form til det. Hun har fått en god mesterskapserfaring og holder seg rolig. Hun løper knallbra og gjør den jobben hun skal, og da fortjener hun plassen i finalen, sa Kloster til NTB.

Elisabeth Slettum satte ny personlig rekord med tiden 56,61. Det holdt til 6.-plass i det tredje og siste heatet og ingen finaleplass.

Iuel var i EM sist i 2016. Den gangen løp hun inn til 6.-plass.

Finalen i München går av stabelen klokken 21.45 fredag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: