Menu
Amalie Iuel klarte ikke å ta seg videre til VM-finalen på 400 meter hekk i Eugene, USA. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Iuel røk ut i VM-semifinalen på 400 meter hekk

Amalie Iuel var sjanseløs i kvinnenes semifinale på 400 meter hekk og klarte ikke å kvalifisere seg til VM-finalen i Eugene, USA.

Av NTB | 21.07.2022 03:40:43

Sport: Iuel løp inn til 6.-plass i heat tre på tiden 54,81. Dermed må 28-åringen se finalen fra tribuneplass. Iuel måtte ha løpt på 53,72 for å gå videre på tid.

– Det var gøy å løpe. Alltid moro å ta seg videre til semifinalen. Det ble litt tungt på oppløpet i dag. Da jeg kom over den åttende hekken trodde jeg det skulle gå med 15 steg til den niende hekken, men jeg måtte lure inn et ekstra steg, sa Iuel til NRK.

– Jeg synes det har vært et fint mesterskap. Jeg prøvde å kopiere løpet fra i går og fullføre enda litt sterkere, men det ble litt bak. Å nå en finale hadde vært tøft, nivået er høyere i år. Det holdt ikke, men jeg er strålende fornøyd med de to løpene, fortsatte hun.

– Det er jo absolutt damer som er i form, og banen er veldig rask, så jeg har troen på verdensrekord, sa Iuel om konkurrentene.

Det er de to beste fra hvert heat, pluss de to beste tidene uavhengig av de nevnte seks, som går videre til finalen.

Finalen går natt til lørdag klokken 04.50 norsk tid.

Hennes forrige pers på 54,72 ble satt under kvalifiseringen i VM i Doha i Qatar for tre år siden.

Før mesterskapet i Eugene var hennes årsbeste 54,91 satt under Bislett Games 16. juni. Iuel er ranket som nummer 22 i verden.

Iuel ble utslått i semifinalen under OL i Tokyo sist sommer. Under det forrige VM i Qatar i 2019 ble hun også slått ut i semifinalen etter 55,03.

Amerikanske Sydney McLaughlin knuste resten av feltet og løp inn til 52,17. Gianna Woodruff fra Panama tok den andre finaleplassen i heatet.

Iuel imponerte stort i forsøket da hun perset med tiden 54,70 og tok seg videre til semifinalen på 400 meter hekk.

(©NTB)