Menu
Amalie Iuel fra torsdagens semifinaleheat på 400 meter hekk i friidretts-EM. Foto: Lise Åserud / NTB

Iuel ergret seg over misset medaljemulighet i EM-finalen

Amalie Iuel (28) løp inn til 55,32 og tok femteplassen på 400 meter hekk i München-EM. Det var hennes første internasjonale mesterskapsfinale siden 2016.

Av NTB | 10.08.2022 22:01:15

Sport: Som ventet fikk Iuel knalltøff konkurranse på Olympiastadion. Hun stilte i fredagens finale med den svakeste bestenoteringen i et felt på åtte løpere.

Dagen før senket Tjalve-jenta sin personlige rekord til 54,68 i semifinalen. Som i VM tidligere i sommer gjorde hun det med to hundredeler.

– Det er litt små kjipt å se at gårsdagens tid hadde holdt til medalje. Jeg får ikke gjort noe med det i etterkant, men jeg ga alt. Det var ikke nok igjen på oppløpet, sa Iuel til NRK etter fredagens finale.

– Det var ingen drømmepassering, sa Iuel.

– Jeg synes dette var kjempebra. Bane én er litt krevende. Dette var strålende, sa trener Leif Olav Alnes til NRK.

Iuel booket finalebilletten i München med det beste resultatet av de to som gikk videre på tid. Forrige gang hun kjempet om en topp-åtte-plassering i et stort mesterskap, var i EM i Amsterdam for seks år siden.

Der ble hun nummer seks på tiden 56,24.

Bak Bol ble det to ukrainske medaljer i München fredag. Viktoriya Tkachuk tok sølvet på 54,30, mens Anna Ryzhykova ble bronsevinner med tiden 54,86.

Line Kloster var sett på som en potensiell medaljekandidat før EM, men var ikke på toppnivå i semifinalen og røk ut. Hun var hele 1,72 sekunder bak norgesrekorden (53,91) hun satte i juli.

Der løp hun sterkt, og inn mot den siste hekken var Iuel med i medaljekampen. En dårlig landing sendte imidlertid det norske håpet litt ut av balanse, og det kostet henne medaljemuligheten.

Femke Bol fra Nederland ble europamester på 52,67 fredag. Hun vant også 400 meter flatt tidligere i mesterskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: