Menu
Amalie Iuel sto over 400-meteren i Stjørdal lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Iuel droppet 400-meteren i NM: – Kroppen sa tydelig fra

Hekkeløper Amalie Iuel var ikke å se på start under 400-meteren i norgesmesterskapet i Stjørdal. En sliten kropp var årsaken til det.

Av NTB | 25.06.2022 18:16:26

Sport: – Det er ikke en skade. Jeg måtte rett og slett lytte til kroppen min. Det ble mange løp i går. Kroppen sa tydelig fra i dag på oppvarming at jeg ikke skulle løpe, sa Iuel til NTB.

Hun legger til at det ble krampetendenser i hamstringen på noen drag.

– Da er det ikke vits å utsette seg for den risikoen rett før VM, sa hun.

Før årets finale i 400 meter sto Iuel med gull på øvelsen fire av de fem siste årene. Lørdag sto også hennes egen mesterskapsrekord for fall, men tiden 52,43 fra NM i Hamar i 2019 får stadig stå.

– Hvis det holder til kongepokal, er det kjempekult. Hvis ikke er det noen som fortjener den mer, sa Iuel.

Det er det nest raskeste en norsk kvinne har løpt distansen før. Bare Ezinne Okparaebo har vært raskere. Kloster skal i tillegg løpet finale på 200 meter søndag. Der har hun løpt fort i forsøksheat og semifinale, men vil få tøff konkurranse fra Elisabeth Slettum i finalen.

Fredag sikret Iuel seg gullet på 400 meter hekk med 55,03. Der senket hun sin egen mesterskapsrekord med over ett sekund. Det er en tid som kan gi hennes kongepokalen til slutt.

Hun må blant annet kjempe mot Line Klosters svært gode prestasjon på 100 meter fredag. Hun satte personlig beste to ganger i løpet av dagen og vant finalen på 11,40.

(©NTB)

Flere nyheter: