reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Cristiano Ronaldo kan få tre enkle poeng søndag. Foto: Alfredo Falcone/LaPresse via AP / NTB scanpix

Italienske medier: Viruskaos kan gi Juventus-seier på walkover

Cristiano Ronaldo og resten av den italienske fotballstorheten Juventus kan komme til å ta tre poeng i søndagens Serie A-møte med Napoli på absurd vis.

Av NTB | 03.10.2020 22:53:07

Sport: Lørdag melder flere italienske medier, blant dem storavisen Gazzetta dello Sport, at Juventus kan bli tilkjent seieren på walkover som følge av at Napoli nektes å spille kampen av lokale helsemyndigheter.

Napoli-troppen skal lørdag ikke ha fått lov til å reise til Torino som følge av at flere personer i klubben har fått påvist koronasmitte. Senest lørdag ble det bekreftet at midtbanespilleren Eljif Elmas har testet positivt.

Det europeiske fotballforbundets regler slår samtidig fast at så lenge en klubb har 13 friske spillere tilgjengelig, er den forpliktet til å gjennomføre en oppsatt kamp. Dersom klubben ikke stiller, gis seieren til motstanderlaget.

Serie A har innført den samme regelen.

Juventus har på sin side ingen planer om å komme motstanderlaget i møte.

«Juventus Football Club offentliggjør at førstelaget vil gå på banen til kampen Juventus-Napoli i morgen klokken 20.45, i tråd med Serie A-kalenderen», skrev klubben i en uttalelse lørdag kveld.

Juventus har på sin side opplyst at to personer i klubben skal være smittet av covid-19, men det skal ikke dreie seg om spillere.

Også i Atalanta er det påvist virussmitte den siste tiden.

Lørdagens Serie A-kamp mellom Genoa og Torino var utsatt som følge av koronasituasjonen i førstnevnte klubb.

Den kan komme til anvendelse søndag, all den tid Napoli ikke ser ut til å dukke opp i Torino. Spillere og ledere skal ha fått beskjed om å gå i isolasjon som følge av smittesituasjonen i klubben.

Napoli-spillerne har vært gjennom et omfattende testregime etter seriemøtet med Genoa sist helg. I Genoa-leiren har mer enn 20 personer fått påvist virussmitte den siste tiden.

(©NTB)

Flere nyheter: