Menu
Saksøkerne mener myndighetene har sviktet og at det har bidratt til de mange dødsfallene i Italia. Illustrasjonsfoto: Cecilia Fabiano / LaPresse / AP / NTB

Italienske koronapårørende går til milliardsøksmål

Pårørende til covid-19-ofre i Italia saksøker regionale og sentrale myndigheter for 100 millioner euro – drøyt 1 milliard kroner.

Av NTB | 23.12.2020 11:08:14

Politikk: Gruppen Noi denunceremo (Vi anklager) sender inn søksmålet onsdag, på vegne av rundt 500 personer som har mistet noen under pandemien.

– Vi ber myndighetene om erstatning på 200.000 euro per person i gjennomsnitt. Det gir en sum på rundt 100 millioner, sier gruppen. Leder Luca Fusco sier dette blir «en julegave til dem som skulle handlet men ikke gjorde det».

Søksmålet er rettet mot statsminister Giuseppe Conte, helseminister Roberto Speranza og lederen for regionen Lombardia, Attilio Fontana.

Noi denunceremo mener svikt i det offentlige bidro til de høye dødstallene. Gruppen holder til i Bergamo, provinsen som sto i sentrum før den første smittebølgen. Italia er ett av landene som har blitt hardest rammet av pandemien. Det er registrert nesten 70.000 koronadødsfall i landet.

– Første juledag vil 70.000 stoler stå tomme. Med riktig planlegging, slike EU og WHO har bedt om gjentatte ganger, er vi sikre på at tallet kunne vært langt lavere, sier Fusco.

(©NTB)

Flere nyheter: