Menu
Martina Trevisan er klar for semifinalen i Roland-Garros-turneringen. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Italiensk overraskelse klar for semifinale i Roland-Garros

Martina Trevisan fra Italia slo canadiske Leylah Fernandez på veien mot karrierens første Grand Slam-semifinale i Roland-Garros-turneringen i tennis tirsdag.

Av NTB | 31.05.2022 15:01:02

Sport: Sifrene i kvartfinalekampen i Paris ble 6-2, 6-7 (3-7), 6-3.

– Jeg følte meg litt nervøs på den første matchballen. Men deretter aksepterte jeg situasjonen, at jeg var nær en semifinale. Jeg innså at det var normalt å føle det slik, sa den italienske vinneren etter seieren.

28-åringen tok sin første tittel i Rabat rett før Roland-Garros.

– Trofeet i Rabat var veldig viktig, det var en utrolig uke. Jeg kom hit med mye selvtillit og var ikke sliten, sa Trevisan.

I semifinalen skal hun opp mot tenåringen Coco Gauff, som var best i et helamerikansk oppgjør mot tidligere US Open-mester Sloane Stephens. Gauff vant med settsifrene 7-5, 6-2. Finalejakten senere i uken står mellom to spillere som aldri før har tatt seg så langt i en Grand Slam-turnering.

28 år gamle Trevisan er rangert som nummer 59 i verden, men har imponert på rødgrusen i den franske hovedstaden. Tirsdagens seier mot Fernandez, som er seedet som nummer 17 i Roland-Garros, ble til slutt relativt kontrollert.

I sett nummer to hadde den italienske jenta også en matchball, men Fernandez reddet den og vant deretter tiebreaket.

(©NTB)

Flere nyheter: