Menu
Den tyske forbundskansleren Angela Merkel og Italias statsminister Mario Draghi holdt felles pressekonferanse mandag. Foto: Odd Andersen/Pool Photo via AP / NTB

Italias statsminister skeptisk til EM-finale i England

Italias statsminister Mario Draghi mer enn antyder at EM-finalen i fotball ikke bør avholdes i London som følge av oppsvinget i virustilfeller i England.

Av NTB | 21.06.2021 19:54:33

Sport: Draghi kom med uttalelsen da han stilte til felles pressekonferansen med den tyske forbundskansleren Angela Merkel mandag.

– Jeg støtter at finalen ikke finner sted i et land der risikoen for smitte åpenbart er stor, sa regjeringssjefen.

Roma er nevnt som en mulig reserveby for EM-finalen, og Draghi signaliserer at han vil jobbe for at det blir en realitet. Forutsetningen for en flytting til den italienske hovedstaden er imidlertid at myndighetene i landet øker det gjeldende taket som er satt for tilskuere på store arrangementer.

Italia har imponert stort i EM så langt. Tre seirer og 7-0 i målforskjell er fasiten i gruppespillet.

Begge semifinalene og finalen i sluttspillet skal etter planen spilles på Wembley i London. I forrige uke meldte imidlertid det franske nyhetsbyrået AFP at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) holder muligheten åpen for å flytte de tre kampene.

Den smittsomme Delta-varianten har for alvor gjort sitt inntog i den britiske samfunnet den siste tiden. Det har ført til et hopp i antall smittetilfeller. Regjeringen har allerede utsatt planene om gjenåpning.

Tysklands statsminister Angela Merkel og den franske statsministeren Emmanuel Macron uttrykte allerede i forrige uke bekymring rundt å skulle slippe fans inn på EM-arenaene.

Ifølge avisen La Repubblica må det åpnes for 32.000 tilskuere på Olympiastadion, tilsvarende halvparten av arenaens kapasitet.

Den engelske statsministeren Boris Johnson har gjort det klart at han vil prioritere å «holde landet trygt fra covid».

(©NTB)