Menu
Italias statsminister Giuseppe Conte ankommer EU-toppmøtet i Brussel mandag. Etter forhandlinger hele natten kom partene til enighet om en avtale om krisefond og langtidsbudsjett tidlig tirsdag morgen. Foto: Stephanie Lecocq / AP / NTB scanpix

Italias statsminister: EU-avtale gir styrke til å konfrontere krisen

Avtalen om et gjenopprettingsfond på 750 milliarder euro gir mulighet for å møte koronakrisen med styrke, sier Italias statsminister.

Av NTB | 21.07.2020 09:17:49

Økonomi og næringsliv: Italia er blant de aller hardeste rammede av koronapandemien og ett av de landene som krisepakken er aller viktigst for. Lederne for de 27 EU-landene kom tirsdag morgen til enighet etter et toppmøte som tok til fredag.

Møtet ble preget av hard tautrekking mellom Nederland, Sverige, Danmark og Østerrike, kjent som «de sparsommelige fire», og EUs øvrige medlemsland. Partene ble til slutt enige om at fondet skal fordeles med 390 milliarder euro som direkte tilskudd og 360 euro som kriselån.

Italias statsminister Giuseppe Conte opplyser at landet vil motta 81 milliarder euro som tilskudd fra fondet og 127 milliarder euro som lån.

– Gjenopprettingsfondet gir mulighet for å konfrontere koronakrisen med styrke og effektivitet, sier Conte ifølge Reuters.

(©NTB)

Flere nyheter: