Menu
Italias fotballforbund vil be Uefa om å utsette EM-sluttspillet slik at nasjonale serier og europeiske klubbturneringer kan spilles ferdig. Her er Cristiano Ronaldo i aksjon mot Antonio Candreva i et oppgjør mellom Juventus og Inter. Foto: Marco Alpozzi, LaPresse via AP / NTB scanpix

Italias fotballforbund vil be Uefa om å utsette EM

Italias fotballforbund vil be Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om å utsette sommerens EM-sluttspill slik at de nasjonale seriene kan spilles ferdig.

Av NTB | 15.03.2020 19:01:55

Sport: Det sier forbundspresident Gabriele Gravina til Mediaset TV. Han sier at den italienske planen er å bruke hele juni måned på å spille ferdig Serie A.

Etter planen skal EM-sluttspillet innledes 12. juni med åpningskamp på Stadio Olimpico i Roma. Før det må EM-nasjonene ha en oppkjøringsperiode med sine spillere. Skal EM gjennomføres, må nasjonale turneringer avsluttes rundt 20. mai.

– Vi håper å spille ferdig serien innen 30. juni, men vi må få plass til mesterligaen og europaligaen også, så kanskje må vi spille inn i juli, sier Gravina.

– Vi kommer til å foreslå for Uefa at de utsetter EM.

Alt spill i Serie A er foreløpig satt på vent til 3. april. Det samme gjelder all annen idrett i Italia, som er svært hardt rammet av koronaviruset.

Uefa skal tirsdag avholde en videokonferanse der avviklingen av nasjonale og internasjonale turneringer skal diskuteres.

(©NTB)

Flere nyheter: