Menu
Italias fotballforbund håper at Serie A kan starte opp igjen 2. mai og rekke å spille ferdig sesongen senest i begynnelsen av juli. Foto: Marco Alpozzi, LaPresse via AP / NTB scanpix

Italias fortballpresident tror på seriespill tidlig i mai, får støtte fra idrettsministeren

Italias fotballpresident Gabriele Gravina uttrykte onsdag håp om at Serie A gjenopptas 2. mai og spilles ferdig rundt utgangen av juni.

Av NTB | 18.03.2020 21:46:57

Sport: All idrett i Italia er stoppet, foreløpig inntil 3. april. Italia er spesielt hardt rammet av koronaviruset, som har tatt om lag 3000 menneskeliv i landet.

– Jeg vil ikke en gang tenke på muligheten av at serien ikke starter opp igjen. Planen er å starte igjen 2. mai og fullføre serien i juli dersom det ikke lar seg gjøre innen 30. juni, sa Gravina onsdag til italiensk radio.

– Om det viser seg at vi ikke får gjennomført alle kampene, vil vi endre formatet for turneringene.

Han ønsket avgjørelsen om utsettelse av EM-sluttspillet velkommen.

– For oss har de nasjonale mesterskapene førsteprioritet, sa han og oppfordret Uefa til å gjøre endringer også i mesterligaen og europaligaen slik at seriene kan fullføres.

Italias idrettsminister Vincenzo Spadafora støtter fotballforbundets plan om å la seriefotballen rulle igjen i begynnelsen av mai.

– Det er iallfall det vi håper på. Senere kommer vi til å vurdere om det blir for stengte tribuner eller med publikum, sa han.

Åtte Serie A-lag har 13 kamper igjen å spille, de øvrige har 12. Fire italienske lag henger fortsatt med i europacupene, mens det skal spilles returkamper i cupens semifinaler og en finale..

(©NTB)

Flere nyheter: