reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Millioner av mink er avlivet i Danmark. Også Frankrike og Italia har iverksatt tiltak for å hindre at et mutert koronavirus overføres fra mink til mennesker. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix via AP / NTB

Italia stenger minkfarmer grunnet smitterisiko

Italia innstiller all aktivitet på minkfarmer fram til slutten av februar grunnet risiko for koronasmitte, opplyser helseminister Roberto Speranza.

Av NTB | 23.11.2020 14:08:18

Medisin og helse: Ifølge Speranza har landet et svært begrenset antall minkfarmer sammenlignet med andre europeiske land, men tiltaket iverksettes fordi man vil være så forsiktig som mulig.

Danmark har avlivet millioner av mink etter at flere personer ble smittet av et mutert koronavirus som var påvist blant mink.

I Italia skal gårder der det er mistanke om smitte, sperres av. Hvis dyr får påvist koronaviruset, skal alle dyrene på gården avlives.

Søndag opplyste franske myndigheter at om lag 1.000 mink var avlivet på en gård vest for Paris der dyr var smittet av et mutert koronavirus. Ingen av dem som jobber på gården, har fått påvist smitte. Frankrike huser kun fire minkfarmer.

Det er også oppdaget koronasmitte på minkfarmer i Nederland, Sverige og Hellas.

(©NTB)

Flere nyheter: