reklame
Menu
Fra torsdag blir det innført et nasjonalt nattlig portforbud i Italia og strengere restriksjoner i regioner der smittetallene øker og sykehusene sliter. Foto: Cecilia Fabiano / LaPresse via AP / NTB

Italia innfører strengere koronarestriksjoner

Fra torsdag blir det innført et nasjonalt nattlig portforbud i Italia og strengere restriksjoner i regioner der smittetallene øker og sykehusene sliter.

Av NTB | 04.11.2020 03:08:00

Politikk: Statsminister Giuseppe Conte har signert de nye reglene, som trer i kraft torsdag.

Hvilke regioner som får de strengeste restriksjonene, blir offentliggjort onsdag. Disse restriksjonene inkluderer et to uker langt forbud mot å reise inn og ut av regionene og stengning av alle butikker unntatt matbutikker.

Smittetallene har steget fra om lag 2.500 i starten av oktober til nærmere 32.000 på søndag. Antall registrerte smittede var tirsdag på 28.244, men det er for tidlig å si om det markerer en utjevning av smittekurven.

Tirsdag rapporterte Italia også 352 koronadødsfall på én dag. Det er det høyeste siden mai.

En av regionene som forbereder seg på de nye restriksjonene er Lombardia i nord. Det var den hardest rammede regionen i vår, og opplever igjen en kraftig økning i smittetallene.

Italienske medier trekker også fram Piedmont og Liguria i nord og Calabria i sør som regioner som kan få nye koronaregler.

Fra før er kinoer, teatre, treningssentre og svømmebassenger blitt stengt, og restauranter og barer må stenge klokka 18. De tiltakene varer i utgangspunktet fram til 24. november.

(©NTB)

Flere nyheter: