Menu
Den italienske regjeringen forlenget tiltakene i kampen mot koronapandemien til 15. februar. Blant tiltakene er som munnbindpåbud og portforbud. Her fra Milano i Lombardia, en av regionene som også kan bli stengt ned igjen. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Italia forlenger koronatiltakene

Den italienske regjeringen forlenger tiltakene i kampen mot koronapandemien til 15. februar. Blant tiltakene er som munnbindpåbud og portforbud.

Av NTB | 16.01.2021 03:53:07

Medisin og helse: Reiser mellom landets regioner er fortsatt forbudt med mindre det er strengt nødvendig og skianleggene holder stengt fram til midten av neste måned, opplyste statsminister Giuseppe Conte fredag.

En tredel av elever på de øverste trinnene får derimot returnere til skolen fra mandag, mens resten fortsatt må belage seg på fjernundervisning.

I tillegg stenger alkoholserveringen klokken 18, og hjemmebesøk er begrenset til to personer for alle som er eldre enn 14 år.

Det er også aktuelt med nye nedstenginger i Lombardia, Sicilia og den autonome regionen Bolzano fra søndag, opplyser helsedepartementet.

Italia er hardt rammet av koronapandemien og har registrert mer enn 80.000 dødsfall knyttet til covid-19-viruset. Mer enn 2,3 italienere har blitt smittet.

Så langt har om lag 1 million av landets 60 millioner innbyggere blitt vaksinert mot covid-19.

(©NTB)

Flere nyheter: