Menu
Italias statsminister Giuseppe Conte. Foto: Roberto Monaldo / LaPresse via AP / NTB scanpix

Italia blokkerer felles EU-uttalelse om koronakrisen

Italia sier nei til en felles EU-uttalelse om koronapandemien etter torsdagens toppmøte om krisen.

Av NTB | 26.03.2020 21:01:44

Medisin og helse: Italia er det landet i Europa som er aller hardest rammet av virusutbruddet, med over 80.000 smittede og over 8.000 døde.

Vi skal gjøre alt som kreves, lovet de andre EU-lederne under møtet torsdag, men det var ikke nok for Italias statsminister Giuseppe Conte.

Han ba de andre lederne om å komme med «nyskapende finansverktøy som er tilpasset en krig», melder det italienske nyhetsbyrået AGI torsdag kveld.

Ifølge kilder ved Contes kontor har han gitt de andre EU-landene ti dager på å finne mer passende tiltak for å takle «den alvorlige krisen som alle land befinner seg i».

– Vi skylder våre borgere en kraftig og passende respons. Hvordan kan noen tro at verktøyene som man kom med i fortiden, passer for dette symmetriske sjokket som har så ødeleggende konsekvenser, sier kilder ved Contes kontor.

Tidligere på dagen uttalte EUs to øverste ledere at unionen vil ha en massiv innsats for å stanse koronapandemien.

– Verden må komme med en rask, massiv og samordnet innsats, både helsemessig og økonomisk, i forbindelse med pandemien, het det i uttalelsen fra EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og EU-president Charles Michel.

Uttalelsen kom etter et møte med G20-lederne som ble holdt før EU-lederne samlet seg til et digitalt krisemøte.

(©NTB)

Flere nyheter: