Menu
Forsvarsminister Mark Esper i USA har trolig et dilemma når han blir bedt om å hjelpe sitt NATO-allierte Italia, og Russland allerede gjør det, men han kanskje bør hjelpe USA først. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

Italia ber USAs militære om hjelp i kampen mot koronavirus

Forsvarsministeren i Italia har bedt sin motpart i USA, Mark Esper, om at amerikansk personell stasjonert i landet deler smittevernutstyr og respiratorer.

Av NTB | 23.03.2020 03:01:44

Medisin og helse: Det er kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet som ifølge CNN opplyser at forsvarsminister Esper har fått forespørselen fra Italia.

Det er bedt om at de amerikanske Nato-styrkene bidrar med medisinsk personell og feltsykehus til italienske styrker som allerede bistår i arbeidet med å behandle covid-19-syke i Italia.

Det er kjent at Esper nylig gjorde det militære lageret av masker og respiratorer tilgjengelig for sivile sykehus i USA. Militæret har også aktivert enheter som setter opp feltsykehus der.

Det italienske forespørselen til NATO-allierte USA kommer etter at russisk militære nærmest brautende fløy inn medisinsk personell og utstyr med militærfly til Italia.

(©NTB)

Flere nyheter: