Menu
Idrettens voldgiftsrett (CAS) har gitt Issa Hayatou medhold i anken, og alle sanksjoner mot den tidligere fotballederen er opphevet. Foto: Vidar Ruud / NTB

Issa Hayatou vant i CAS – straffen opphevet

Den tidligere fotballederen Issa Hayatou (75) fikk medhold i Idrettens voldgiftsrett (CAS), og utelukkelsen Fifa idømte ham i fjor er opphevet.

Av NTB | 05.02.2022 08:35:50

Sport: Hayatou var i 29 år president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF), inntil Ahmad Ahmad i 2017 slo ham i en kampvotering. Hayatou var også i en tid fungerende Fifa-president etter at Sepp Blatter i 2015 ble suspendert fra vervet.

Fifas etiske komité utestengte i fjor Hayatou fra alle fotballrelaterte aktiviteter i ett år for påståtte brutt på reglene for håndtering av medie- og markedsrettigheter i CAF-turneringer i tiden 2014 til 2017.

Lørdag meldte CAS i en pressemelding at Hayatous anke mot straffen er tatt til følge, og at alle sanksjoner er opphevet. Voldgiftspanelet fant at det ikke forelå tilstrekkelige bevis for overtredelse av regelverket.

Hayatou utfordret i 2002 Blatter i Fifas presidentvalg, med støtte blant annet fra Uefa, men tapte klart i avstemningen.

(©NTB)

Flere nyheter: