Menu
Den israelske supermodellen Bar Refaeli (i hvit skjorte) er dømt til ni måneders samfunnstjeneste og en bot på 6,8 millioner kroner for skatteunndragelse. Hun må også etterbetale over 21 millioner kroner i skatt. Foto: AP / NTB scanpix

Israelsk supermodell dømt for skatteunndragelse

Den israelske supermodellen Bar Refaeli er dømt til ni måneder samfunnstjeneste og må ut med 28 millioner kroner i bøter og etterlignet skatt.

Av NTB | 20.07.2020 17:48:04

Økonomi og næringsliv: Refaelis mor Tzipi er dømt til 16 måneder fengsel og en bot på over 6,7 millioner kroner i de samme saken.

– Jeg beklager handlingene mine, sa 35 år gamle Refaeli i retten, der hun understreket at skatteunndragelsen fant sted da hun var tidlig i 20-årene.

– I dag er jeg på et helt annet sted i livet og driver virksomheten min på en annen måte, sa Refaeli, som sammen med moren inngikk en avtale med påtalemyndigheten i forrige måned.

Moren var dypt involvert da Refaeli var i begynnelsen av sin modellkarriere og tar sin del av skylden for manglende skatteinnbetaling da supermodellen i årene 2009 til 2012 for det meste oppholdt seg utenlands og tjente millioner av dollar.

– Jeg erkjenner ansvaret, sa hun i retten.

Refaelis modellkarriere skjøt fart da hun i 2007 havnet på førstesiden til amerikanske Sports Illustrated og var i flere år sammen med Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio.

(©NTB)

Flere nyheter: