reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Hoffenheims Munas Dabbur har testet positivt på koronaviruset. Foto: Uwe Anspach / AP / NTB.

Israelsk landslagsspiller testet positivt – fire mister Norge-kamp

Israel-spissen Munas Dabbur har avlagt positiv covid-19-test og er sammen med tre lagkamerater satt i karantene foran landskampen mot Norge onsdag.

Av NTB | 10.11.2020 15:23:37

Sport: Det er Dabburs klubb Hoffenheim som melder om den positive testen på Twitter. Ifølge klubben ble testen utført mandag mens spilleren var på landslagsoppdrag.

NTB vet at Israels landslag ankom Norge mandag. Det er imidlertid ikke kjent om den positive testen ble avgitt etter ankomst til Norge eller ei.

Det er rutine at idrettslag som kommer til Norge fra utlandet testes ved innreise.

Dabburs positive test får også konsekvenser for flere israelske spillere.

– Den spilleren som har avgitt positiv prøve, og de tre spillerne han har vært i nærkontakt med siden han kom til Norge, er alle satt i karantene og er uaktuelle for å spille onsdagens kamp, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til NTB.

– Vi i NFF er alltid i tett dialog med lokal smittevernlege og helsemyndigheter når det gjelder landskamper, og vi har fått klarsignal fra smittevernoverlegen i Oslo om at kampen kan spilles som planlagt, legger han til.

Den danske landslagsspilleren Robert Skov testet også positivt på koronaviruset mandag kveld. Han er også Hoffenheims eiendom og kan ikke spille Danmarks kamp mot Sverige onsdag.

Hoffenheim er også klubben til norske Håvard Nordtveit. Vestlendingen var ubenyttet reserve for Hoffenheim i Bundesliga sist helg. Han er ikke en del av Norges tropp denne gangen.

Norge og Israel møtes til treningskamp på Ullevaal stadion onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: