Menu
Et satellittbilde skaffet til veie av Maxar Technologies viser episenteret for eksplosjonsulykken på en militærbase i Ekvatorial-Guinea forrige helg. Omkring 100 mennesker mistet livet i ulykken, som skjedde etter at en bråtebrann kom ut av kontroll. Foto: Maxar Technologies via AP / NTB

Israelsk sender helsepersonell til Ekvatorial-Guinea

Sanitetspersonell fra den israelske hæren er blitt sendt til Ekvatorial-Guinea etter eksplosjonsulykken forrige helg som kostet over 100 mennesker livet.

Av NTB | 14.03.2021 15:53:35

Medisin og helse: Flere hundre ble også såret i eksplosjonene på en militærbase i Ekvatorial-Guineas største by Bata søndag i forrige uke.

Det israelske teamet omfatter 60 sanitetssoldater med forskjellige fagfelt, både aktive og reservister. Delegasjonen opplyser at medlemmene er spredt på tre forskjellige sykehus og også har hjulpet lokale leger på helsesentre i området.

Innbyggere i området som ble skadd i eksplosjonen, har fått hjelp av de israelske sanitetssoldatene, som også har trent opp staben på lokale sykehus i å håndtere situasjoner med mange skadde.

Medlemmer av et søk- og redningsteam er nå i gang med å vurdere situasjonen på ulykkesstedet, få oversikt over skadene og se hvilke bygninger som trenger vedlikehold og reparasjoner.

Bata har en befolkning på 200.000 og er den største byen og også det økonomiske senteret i Ekvatorial-Guinea, en tidligere spansk koloni som har vært uavhengig siden 1968.

(©NTB)

Flere nyheter: